Libra - Noua moneda digitala creata de Facebook - FoundIT - Fii la curent (Gaming,Tech,Soft)

Breaking

miercuri, 14 august 2019

Libra - Noua moneda digitala creata de Facebook

   Facebook intra în jocul crypto-monedelor cu noua sa valuta numita Libra. Aceasta nu se aseamănă cu alte monede digitale speculative ca Bitcoin-ul. Proiectul este sprijinit de 29 de companii foarte dezvoltate, însă președintele SUA - Donald Trump a susținut ca "balanța va avea puțină poziție sau încredere".

Facebook susține că moneda "va aduce lumea  împreună". Va putea fi folosita oriunde, la fel ca o moneda digitală, atât online, cât și offline. Compania susține că taxele de transfer și creditare vor fi mai mici și că noua crypto-monedă va fi una stabila, spre deosebire de Bitcoin, a cărei valoare a scăzut foarte mult în ultima vreme.

Libra Association va prelua controlul odată ce moneda se va extinde pe piață. Aceasta va fi condusa de companiile-partenere la proiect. Sediul va fi amplasat la Geneva, Elveția, care excelează în dezvoltarea domeniului financiar-bancar.

De moment ce 30% din populația lumii nu are acces la bănci, Facebook declară ca acest lucru, Libra îl va schimba în viitorul apropiat.

Veniturile companiei cresc destul de lent în ultimii ani, iar sistemul de reclame nu ajută la o dezvoltare rapidă. O moneda proprie ar înclina cu mult balanta în favoarea Facebook-ului.

Oamenii sunt îngrijorați de aceasta mișcare, deoarece Facebook a întâmpinat de curând foarte multe probleme de securitate pe platformele sale. Cu toate acestea, David Marcus, conducătorul proiectului Libra, susține ca moneda nu va fi lansata pe piață pana ce toate problemele nu vor fi rezolvate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu