Ce este Cloud Gaming - Viitorul? - FoundIT - Fii la curent (Gaming,Tech,Soft)

Breaking

duminică, 5 mai 2019

Ce este Cloud Gaming - Viitorul?

   Cloud Gaming-ul este un tip de joc online, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de conținutul unui anumit titlu pe orice dispozitiv, fără componente de top sau scumpe. Funcționează prin intermediul unor servere, la capătul cărora este un motor de jocuri (PC de regula) capabil sa transmită date jucătorului de pe dispozitivul client. Practic poți juca orice joc și pe cel mai slab dispozitiv, fie ca e tableta, smartphone, pc sau laptop.

   Astăzi vom dezbate principala funcție a Cloud Gaming-ului - Streaming-ul de jocuri video.
   În prezent, Gaming-ul pe internet este în continua dezvoltare. Tot mai multe companii mari, ca Google, Microsoft, EA, Nvidia intra în acest joc, văzând un potențial enorm în domeniu. Desigur, majoritatea serviciilor nu sunt gratis. Preturile variază de la companie la companie. Suma se calculează în conformitate cu timpul petrecut în joc-urile de pe platforma, aceste valori fiind direct proporționale, adică cât joci - atât plătești. În medie, pentru a te bucura de experienta, ai nevoie de 20-30$ pe lună.
   Comunitatea speră ca în viitorul apropiat, Cloud Gaming-ul o sa fie un serviciu pe care poți sa-l achiți lunar și sa te bucuri de el pe tot parcursul termenului, exact ca serviciile Netflix, HBO și asa mai departe. Dacă vom ajunge la aceasta, s-ar putea sa cunoaștem o noua epoca în industria Gaming-ului.
   Fiecare platformă de streaming a jocurilor îți oferă un sir de titluri gratis, dar și jocuri pe care trebuie sa le ai cumpărate pe Steam,Origin și alte platforme, pentru a le juca. Asta înseamnă cheltuieli în plus dacă vrei sa joci titluri mari.
De ce ai nevoie pentru a te bucura de Cloud Gaming
  • Un dispozitiv de pe care poți primi datele
  • O conexiune de internet puternică (prin fibra optică)
  • 20-30$+ pentru abonament
Care sunt cele mai mari platforme de Cloud Gaming
Nvidia GeForce Now - 0$
Serviciul celor de la Nvidia este unul dintre cele mai bune și este gratis momentan. Problema este ca nu a ieșit încă din Beta, așa că nu mulți utilizatori au acces la platformă + Ai nevoie de o placă video Nvidia
PlayStation Now - 20$/luna
PlayStation Now este stabil și are costuri rezonabile. Serviciul permite jucarea jocurilor de pe PlayStation 4 pe un PC. 
Nu poți juca titlurile cu mouse și tastatura.Ai nevoie de un controller de PS4
Nu poți juca de pe Mac, tabletă sau telefon.
Jump - 5$/luna
Jump este o platformă de streaming focusată pe jocuri indie, cu peste 100 de titluri care sunt gratis toate. Serviciul oferă o perioadă de 14 zile pentru a încerca platforma complet gratuit.
LiquidSky - 20-30$/luna
LiquidSky este una dintre cele mai calitative servicii de Cloud Gaming. Acesta nu oferă doar posibilitatea de a juca titlurile preferate, ci și posibilitatea de a avea propriul calculator în cloud prin care poți folosi mult mai multe funcții ale unui PC puternic: Gaming, Editing și asa mai departe. Librăria este nelimitata și poți juca orice joc,gratis sau cumpărat. LiquidSky tocmai a ieșit din faza beta, iar acum este în mentenanță, dar va reveni cat de curând.
Shadow - 30$/luna
Shadow oferă performanta înaltă utilizatorilor. Jocurile nu au pic de lag, iar experiența este una fenomenală. Problema este ca ai nevoie de o conexiune ceva mai puternică 
pentru a te bucura de platformă la maxim.
Mai sunt multe alte servicii ca Vortex,Parsec,PlayGiga care oferă servicii ok, însă cele de mai sus sunt cele mai bune servicii în domeniul lor.
Intra și companiile mari în joc
Google va publica în 2019 platforma sa de Cloud Gaming numită Google Stadia, despre care vom vorbi într-un alt articol.
Compania Chineza Tencent lucrează la propriul serviciu, numit Instant Play, despre care nu se știe prea multe momentan.
EA va lansa Atlas, noua platforma de streaming, despre care vom vorbi într-un alt articol.
Merita sa folosești Cloud Gaming-ul?
Un PC decent de gaming costă undeva la 500$.Trebuie luate în considerare și costul jocurilor pe care vrei sa le joci, gratis sau plătite? În cazul în care nu-ți permiți un PC puternic, un abonament de 20-30$ ar merita doar dacă atingi cerințele enumerate mai sus. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu