Harmony OS - noul sistem de operare de la Huawei - FoundIT - Fii la curent (Gaming,Tech,Soft)

Breaking

vineri, 16 august 2019

Harmony OS - noul sistem de operare de la Huawei

În cadrul evenimentului Huawei Developers din 9 august, compania a prezentat noul lor sistem de operare numit Harmony OS. Huawei susține că este mult mai rapid și mai sigur decât Android. Consideră că este un pas înainte pentru tehnologie.

CEO Huawei, Richard Yu, a declarat că sistemul de operare se va focusa în ultimă instanță pe telefoane, momentan concentrându-se pe televizoarele, ceasurile, mașinile și boxele inteligente. Smartphone-urile produse de companie nu vor folosi Harmony OS, decât dacă Android și serviciile Google le vor fi interzise.

Yu a spus că Android-ul nu este la fel de eficient din cauza mecanismului de planificare învechit, codurilor reduntante și problemelor de fragmentare. 
Sistemul de operare dezvoltat de Huawei se bazează pe un microkernel flexibil, prin care utilizatorul se poate conecta cu mai multe dispozitive. Arhitectura modernă facilitează dispozitivul spre a se descurca în orice scenariu.

Hongmeng este numele chinez al sistemului de operare Harmony. Versiunea 1.0 va fi lansată la 10 august 2019, iar Harmony 2.0 - în 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu