Cum a pierdut PlayStation exclusivitațile de la Quantic Dream - FoundIT - Fii la curent (Gaming,Tech,Soft)

Breaking

vineri, 16 august 2019

Cum a pierdut PlayStation exclusivitațile de la Quantic Dream

   Quantic Dreams, studioul care stă în spatele unor titluri foarte bune ca Heavy Rain, Beyond: Two Souls, nu va mai produce exclusivități pentru PlayStation. Compania franceză susține că "vrea să fie o companie globală care va dezvolta tehnologii avansate și jocuri". Ideea de a se "desprinde" de Sony a venit chiar cu 2 ani înainte de lansarea Detroit: Become Human. Acum studioul va fi liber să creeze jocuri pentru mai multe platforme.

Decizia decisivă a fost luată încă de la începutul acestui an, cand NetEase Gaming, componentă parte a NetEase - o companie uriașă din China, a cumpărat o parte din acțiunile Quantic Dreams, investind înapoi 100 de milioane de dolari. Pentru dezvoltarea companiei franceze, deținută de David Cage și Guillaume de Foundaumiere, aceasta investiție a fost un pas spre atingerea viselor mărețe, deoarece studioul plănuiește să devină un publisher de jocuri, astfel ajutând mai multe studiouri la randul său.

Quantic Dreams a început să-și publice titlurile pe PC, mai exact pe Epic Store. Steam-ul a fost neglijat și de data aceasta, deoarece magazinul online deținut de Epic Games are oferte mai atrăgătoare pentru publisheri. Epic Store preia doar 12% din bani, spre deosebire de Steam, care adună tocmai 30% din fiecare copie vândută. Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls și Heavy Rain sunt jocurile publicate pe PC.

Compania are aspirații mari, iar acum, cu apariția de noi platforme, 5G-ului și gaming-ului în cloud, pot investi propriile viziuni. Cu fan-base-ul pe care îl are studioul, suntem sigur că vor găsi resursele necesare pentru a se extinde și a deveni un publisher renumit de jocuri, deoarece, până acum nu ne-au dezamăgit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu